Weer verboden seks in gevangenis Westzaan naar buiten gekomen

Foto: Pixabay

Het Jusitieel Complex Zaanstad lijkt steeds meer op een micro versie van Sodom en Gomorra: seks, feestjes, smokkelwaar en uitbarstingen van geweld. Nu is weer naar buiten gekomen dat een ‘rechtsbijstandverlener’ betrapt werd toen ze een gevangene oraal bevredigde in een spreekkamer.

NH Nieuws onthult vandaag bovendien dat een medewerkster van de gevangenis in Westzaan begin deze maand ontslagen is vanwege een relatie met een gedetineerde. De Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt beide incidenten, aldus de regionale omroep. Het zijn geen uitzonderlijke gebeurtenissen in het complex, zo weten we via eerdere gevallen die uitlekten naar de buitenwereld.

Afgelopen juli werd ook al een ontslag van gemeld vanwege een amoureuze relatie tussen een medewerkster en een gevangen zittende draaideurcrimineel. In januari vorig jaar werd een bewaarster op straat gezet vanwege een affaire met een seksdelinquent in afwachting van een TBS-behandeling en in december 2019 ging het om een negentienjarige stagiaire in het Re-Integratie Centrum van de gevangenis die een verboden liefde beleefde in Westzaan.

Veel meer incidenten

Naast deze perikelen was het in 2016 geopende complex met meer dan 1000 gedetineerden de afgelopen jaren in het nieuws vanwege een feest met drank en drugscontrabande die niet uit te roeien lijkt, geweld tegen bewaarders, een steekpartij, afdelingshoofden die ernstig werden bedreigd, een externe kracht die lopers naar binnen bracht, een drone die smartphones dumpte op een binnenplaats, een poging tot doodslag en een topcrimineel die er angst zaaide. Om over de vele brandmeldingen en brandjes nog maar te zwijgen, schreven we eerder al.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen