Weer affaire tussen gedetineerde en werkneemster in Westzaan

Foto: Pixabay

De Telegraaf bewees al eerder ogen en oren te hebben in het gevangeniscomplex in Westzaan en ditmaal leidt dit tot de onthulling dat – opnieuw – een werkneemster is ontslagen wegens een intieme relatie met een gedetineerde. Het zou ‘het gesprek van de dag zijn’ in de gevangenis, aldus het NHD.

De betrokken werkneemster zou begin 20 zijn en de dochter van een leidingevende. Ze werd betrapt met een draaideurcrimineel. Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen wilde niet op de affaire ingaan. In januari vorig jaar moest een bewaarster al vertrekken vanwege een amoureuze relatie een seksdelinquent in afwachting van een TBS-behandeling en in december 2019 ging het om een negentienjarige stagiaire in het Re-Integratie Centrum van de gevangenis die een verboden liefde beleefde in Westzaan.

Reeks incidenten

Naast deze perikelen was het in 2016 geopende complex met meer dan 1000 gedetineerden de afgelopen jaren in het nieuws vanwege een feest met drank en drugs, contrabande die niet uit te roeien lijkt, geweld tegen bewaarders, een steekpartij en afdelingshoofden die ernstig werden bedreigd. Om over de vele brandmeldingen en brandjes nog maar te zwijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen