Opnieuw affaire tussen gedetineerde en personeelslid in Westzaan

Foto: Google Street View

De Telegraaf heeft goede tipgevers binnen de gevangenis in Westzaan en komt nu opnieuw met een onthulling: in korte tijd een tweede affaire tussen een gevangene en een medewerkster. Ditmaal gaat het om een bewaarster en een seksdelinquent in afwachting van een TBS-behandeling, aldus de krant. De vrouw is vorige maand ‘vertrokken’.

De Dienst Justitiële Inrichtingen is van de kwestie in het Justitieel Complex Zaanstad op de hoogte, maar zou samen met de directie van ’s lands nieuwste en grootste gevangenis hebben geprobeerd de zaak onder de pet te houden. ‘De affaire heeft tot onrust en boosheid onder personeel en gedetineerden geleid, zo blijkt uit e-mails die naar De Telegraaf zijn gestuurd. Pikante foto’s van de bewaakster hingen in de cel van de gedetineerde. En hij showde trots zijn trainingspak en spelcomputer die hij van haar had gekregen. De bewaakster zat soms uren bij hem op de cel. Het kan kennelijk allemaal hier. Je hebt hier nog net geen interne Tinder,’ zo wordt een bron binnen de inrichting geciteerd. ‘Het personeel is met klem gevraagd om de nieuwe affaire stil te houden. Het ligt allemaal hypergevoelig.’

Veel mis

Vorige maand lekte via De Telegraaf uit dat een negentienjarige statiaire van het Re-integratie Centrum naar huis was gestuurd wegens een liefdesrelatie met een gedetineerde. Eerder maakte het ochtendblad ook al bekend dat binnen de gevangenis feestjes werden gehouden met drugs en mogelijk ook sterke drank. Een vanuit het Zaanse gevangeniscomplex verstuurd filmpje van het feestgedruis leidde tot veel ophef, onder meer omdat gedetineerden niet in het bezit mogen zijn van smartphones. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker pleitte het personeel na Kamervragen vrij van betrokkenheid. Daarnaast zijn er met enoge regelmaar berichten over onderschepte smokkelwaar: telefoons, medicijnen, drugs en zelfs een set lopers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen