Staking Forbo Flooring voorbij: vier procent meer loon

Foto: Google Street View

In navolging van de medewerkers van Forbo-Novilon in Coevorden is ook het personeel van Forbo Flooring in Assendelft akkoord gegaan met een nieuw eindbod voor hun CAO: een loonsverhoging van vier procent, waar vijf procent de inzet was. Per 1 januari stijgt het salaris met terugwerkende kracht met drie procent, gevolgd door nog een stijging van een procent per 1 juli.

Op 1 juli volgend jaar komt er nog eens 2,5 procent bij in de tweejarige CAO. De staking voor onbepaalde tijd is daarmee beëindigd; vanmiddag gingen de medewerkers na een staking van weken weer aan de slag. Volgens bestuurder Yolanda Reus van FNV Procesindustrie is het laatste eindbod ‘in overgrote meerderheid aangenomen’. ‘De vakbondsleden hebben hun verantwoordelijkheid genomen en de staking beëindigd, omdat nog langer staken niet meer verantwoord was. Maar alleen dankzij het doorzettingsvermogen van de leden ligt er nu een CAO met een loonsverhoging van vier procent dit jaar. Het is nu aan Forbo Flooring om de rust terug te laten keren en het vertrouwen van de medewerkers te herstellen. Door te laten zien dat ze werk willen maken van de gedane afspraken en onder andere de hoge werkdruk echt aan te pakken.’

Meer afspraken

In de nieuwe CAO wordt de resultaatafhankelijke uitkering nu hoofdelijk verdeeld over alle medewerkers en krijgen medewerkers die promotie maken, het jaar erna gewoon weer een tredeverhoging. Voor het terugdringen van de hoge werkdruk wordt de flexpool verkleind: vier uitzendkrachten in de logistiek en zeven in de productie krijgen een vast contract. En er komt een werkdrukonderzoek, waarna acties worden afgesproken voor de korte, middellange en lange termijn.

Reacties

Cookieinstellingen