Demonstratieve mars Forbo-personeel Assendelft

Foto: Google Street View

Werknemers van Forbo Flooring in Assendelft trekken maandag in een demonstratieve mars van de fabriekspoort naar het hoofdkantoor. Er wordt die dag opnieuw 24 uur lang gestaaktwat het aantal actiedagen op zeven brengt.

In de week voor het pinksterweekeinde werd het werk 48 uur neergelegd, gevolgd door estafettestakingen waarbij van dinsdag tot en met vrijdag 14 juni iedere dag een andere afdeling stillag. FNV Procesindustrie eist een loonsverhoging van vijf procent per 1 januari 2019, met een bodem van 135 euro. Het eindbod van de werkgever blijft op twee procent steken en dat is onder de inflatie van dit jaar. Ook eist de bond dat er tien extra uitzendkrachten bij de afdeling productie komen en tien bij logistiek om de werkdruk in te dammen.

Steun uit Coevorden

Volgens FNV-bestuurder Yolanda Reus zijn de medewerkers het zat dat er niet naar hen wordt geluisterd. Een stoet van zo’n 140 stakers houdt maandag een demonstratieve mars en daarbij sluit zich ook een bus vol personeel van Forbo-Novilon uit Coevorden aan. Bij dat Forbo-bedrijf wordt eveneens volop gestaakt, want ook daar zijn de CAO-onderhandelingen vastgelopen.

Verschillende CAO’s

De fabriek in Coevorden ligt al vier dagen stil, vanaf pinkstermaandag 22:00 uur. Gisteren is de werkonderbreking omgezet in een oneindige staking; dat betekent dat er nit gewerkt wordt totdat een goede oplossing gevonden is. De Forbo-directie biedt Assendelft en Coevorden dezelfde lage loonsverhoging in verschillende CAO’s. Die van Forbo Flooring geldt voor de 550 medewerkers van de fabriek in Assendelft. De CAO van Forbo-Novilon geldt voor de 400 medewerkers in Coevorden.

 

'

Reacties

article
34875
Personeel Forbo Flooring en Forbo-Novilon voert gezamenlijk actie
Werknemers van Forbo Flooring in Assendelft trekken maandag in een demonstratieve mars van de fabriekspoort
https://zaanstad.nieuws.nl/bedrijvigheid/34875/demonstratieve-mars-forbo-personeel-assendelft/
2019-06-15T09:50:08+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/06/15094645/Screenshot_2019-06-15-Euronext.png
Bedrijvigheid