Staking van ‘in principe’ 48 uur bij Forbo in Assendelft

Foto: Google Street View

Personeel van Forbo Flooring in Assendelft heeft vandaag het werk neergelegd om hun eis voor betere arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten. De stakers, die zich hebben verzameld voor de poort, eisen met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar vijf procent meer loon.

De circa 580 medewerkers maken zich ook zorgen over de koers van het Zwitserse moederbedrijf, dat volgens vakbond CNV meer oog heeft voor beurswaarde en het belang van aandeelhouders dan voor de belangen van het personeel. Ze verlangen investeringen in de fabrieken in Assendelft, Krommenie en Coevorden. ‘Voor de lange termijn wordt geen enkele investeringsbeslissing genomen’, aldus het CNV, dat eerder een ultimatum neerlegde bij Forbo. De fabriek ligt nu helemaal stil.

Langere acties niet uitgesloten

Een zegsvrouw van Forbo benadrukte dat het gaat om ‘een interne aangelegenheid’ en wilde verder niet reageren. Volgens het CNV wordt er in eerste instantie voor 48 uur gestaakt en zullen de acties mogelijk langere tijd duren. De Forbo-locatie in Assendelft heeft een eigen cao. Vorig jaar was er ook al sprake van arbeidsonrust in Assendelft. Toen werd volgens de FNV een betere collectieve arbeidsovereenkomst uit het vuur gesleept.

 

 

Reacties