Tyler ter Meulen volgende politieke bom in Zaanse politiek

Toen alles nog koek en ei was. Ter Meulen met links De Boer en rechts Van Otterloo.
Toen alles nog koek en ei was. Ter Meulen met links De Boer en rechts Van Otterloo.
Foto: Lokaal Zaans

Marianne de Boer en Simone van Otterloo, die samen de partij Lokaal Zaans oprichtten na in 2019 met slaande deuren onvrijwillig bij de VVD te zijn vertrokken distantiƫren zich van hun steunfractielid en beoogd lijsttrekker bij de komende verkiezingen Tyler ter Meulen. Die is een politieke vrijage begonnen met Forum voor Democratie.

‘Van deze twee dames mag u verwachten dat zij hun politieke geluid laten horen zoals u dat van hen gewend bent. Zij zullen zich niĆ©t aansluiten bij het FvD,’ luidde de reactie van De Boer en Van Otterloo via Twitter. Afgelopen september werd Ter Meulen nog neergezet als een toekomstige leider die ‘een belangrijk gezicht van de partij is geworden’. Gisteren stuurde hij een onheilstijding aan alle lokale media, waarin hij zijn eigen partij niet noemde maar wel refereerde aan een campagne met ‘een sterke nationale support’. Dat blijkt de stroming van Thierry Baudet te zijn.

 

Met de onnavolgbare actie van Ter Meulen is in korte tijd nu een derde partij in de gemeenteraad van Zaanstad ontmaskerd als een club waarbinnen het gist en borrelt. De SP-fractie ging ten onder wegens een conflict met de landelijke partijleiding, maar toonde intern juist een vastberaden solidariteit. Daarom hebben we nu de uit drie raadsleden bestaande fractie van De Socialisten.

PVV

De PVV verloor onlangs de raadsleden Koert Calkhoven en Homme Heida aan BVNL, waardoor alleen Peter van Haasen nu nog namens die partij in de raad zit. Uit de reacties uit PVV-kringen blijkt dat er alles aan is gedaan om de twee verloren schapen binnenboord te houden vanwege de omvang van de fractie, maar dat uiteindelijk de opluchting overheerst nu de ‘stoorzenders’ hun biezen hebben gepakt. Gaan we nu verder ongeschonden deze raadsperiode uitzitten? Maart is nog ver.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen