Onderzoek naar geldschieters achter geplande moskee in Assendelft

Foto: Facebook Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft ICC

De gemeente gaat onderzoek doen naar de financiering van de in Assendelft geplande moskee. Dat antwoordt het college op recente vragen van de VVD.

Eerder had Democratisch Zaanstad al om een Bibob-onderzoek gevraagd, maar daarna werd lang niets meer van de plannen vernomen. Dit najaar werd echter duidelijk dat er al die tijd is doorgegaan met de fondsenwerving voor de bouw van een islamitisch cultureel centrum annex moskee en dat er nu een sluitende begroting in zicht is.

De gemeente wil nu helderheid over de kwestie of er al dan niet geld wordt verstrekt door financiers uit fundamentalistische hoek, zoals boze tongen beweren. De initiatiefnemers van de moskee ontkennen dat ten stelligste.

Stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft

De organisaties achter de plannen zijn de Stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft. Het college belooft de VVD de achtergrond van beide grondig tegen het licht te zullen houden om mogelijke banden met salafisten bloot te leggen. De meeste bestuurders van Ar-Rahma zijn inwoners van Zaanstad met Marokkaanse wortels.

Reacties