Stichting Ar-Rahma wil weer met gemeente praten over islamitisch centrum in Saendelft

Foto: Facebook Stichting Ar-Rahma & Kleurrijk Saendelft ICC

Ruim twee jaar nadat de onderhandelingen met de stichting Ar-Rahma en Kleurrijk Saendelft over het uitgeven van grond in erfpacht voor de bouw van een islamitisch cultureel centrum/moskee waren stopgezet, gaat de gemeente nu weer met de initiatiefnemers in gesprek.

Ar-Rahma heeft de fondsenwerving sindsdien voortgezet en wil nu opnieuw praten. Geldgebrek was in de zomer van 2015 een belangrijke reden om het project op een laag pitje te zetten. De stichting en Kleurrijk Saendelft hebben hun oog laten vallen op een kavel aan de Omweg in Assendelft. Ook ontstond onduidelijkheid over de functie van het gebouw, de herkomst van de financiën en de gewijzigde naam van de stichting.

Opgehelderd

Deze laatste kwesties zijn volgens een brief van het college aan de gemeenteraad sindsdien in een aantal gesprekken opgehelderd. De stichting heeft nu aangegeven nog steeds een deel van de grond van het multifunctieterrein nabij de Rode Ring en de Omweg in Assendelft in erfpacht te willen afnemen om daar te gaan bouwen. Een moskee en/of islamitisch cultureel centrum past binnen het geldende bestemmingsplan.

Onrust

In 2015 ontstond veel onrust over de plannen en uitten omwonenden hun zorgen over de komst van deze voorziening. Het kwam zelfs tot een strafrechtelijke vervolging wegens discriminatie. Nu de stichting heeft aangegeven de onderhandelingen met de gemeente te willen hervatten, wil die ‘een gesprek faciliteren tussen de stichting en de bezorgde bewoners zoals die destijds in beeld waren’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen