CDA wil goedkope starterswoningen op Hoornseveld

Foto: Google Street View

Het CDA wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een complex goedkope starterswoningen annex een studentenhotel op de noordwestelijke punt van het Hoornseveld en de grootte daarvan te laten afhangen van de mogelijkheden voor een andere verdeling van ‘de direct benodigde sportfaciliteiten’ over het gebied. De gemeente zou de regie over dat bouwproject in handen moeten nemen.

De realisatie van hrt nieuwe sportpark Hoornseveld en de bouw van de naastgelegen de woonwijk trekt een zware wissel op de middelen van de gemeente, betoogt fractievoorzitter Marc Wit en de keuze voor het soort zwembad dat er moet komen ter vervanging van De Slag is sterk afhankelijk van het beschikbare geld. Het CDA ziet kansen om zowel het schaarse aanbod aan woningen voor starters uit te breiden als er ook nog financieel goed uit te springen: als de gemeente op eigen grond en onder eigen regie een flink aantal relatief goedkope woningen bouwt kan dit een behoorlijke opbrengst opleveren, zo houdt Wit de raad en het college in een motie voor. Dat geld kan dan direct worden aangewend voor de realisatie van de sportvoorzieningen en andere leuke dingen voor de inwoners. Het ‘is gunstig voor de Zaanse belastingbetaler en heeft een positief effect op de wachtlijsten voor starters op de Zaanse woningmarkt,’ zo schrijft Wit.

Mogelijke locaties voor De Slag.

Wit heeft in onder andere Groningen mooie voorbeelden gezien van wooncomplexen voor starters en studenten en ziet het Hoornseveld als een ideale plek daarvoor in Zaanstad: dichtbij het openbaar vervoer én bij een sportcomplex. De plek waar het CDA de starterswoningen projecteert is nu bestemd voor een mogelijke latere uitbreiding van het aantal voetbalvelden. De motie wordt later deze maand behandeld tijdens de begrotingsbehandeling.

Het studentenhotel aan het Boterdiep in Groningen.

 

Reacties