Eric van der Burg geen wethouder, wel ‘ambassadeur’

De onderhandelingen spelen zich af achter potdichte deuren.
De onderhandelingen spelen zich af achter potdichte deuren.
Foto: PxHere

Eric van der Burg ontkent dat hij in de race is voor het wethouderschap in Zaanstad: hij houdt het bij het in goede banen leiden van de collegevorming. Dat meldt hij in een tweet.

De oud-wethouder van Amsterdam, die nu als raadslid voor de VVD actief is in de hoofdstad na de verkiezingsnederlaag van zijn partij, houdt zich als formateur wel nadrukkelijk bezig met het beleid dat de komende jaren in Zaanstad gevoerd zal worden. De gesprekken daarover tussen de VVD, PvdA, D66, de ChristenUnie, het CDA en Rosa spelen zich tot grote frustratie van de overige partijen volledig buiten het zicht van de politiek en de inwoners af.

Twee VVD-wethouders

De VVD gaat als verkiezingswinnaar in het nieuwe college twee wethouders leveren: oud-fractievoorzitter Gerard Ram en een collega met ‘relevante en uitgebreide bestuurlijke ervaring’ die buiten de Zaanse politiek wordt gezocht. Dat college zou moeten worden aangevuld met Natasja Groothuismink (Rosa), Songül Mutluer (PvdA), Sanna Munnikendam (D66), Rita Visscher (CU) en Gerard Slegers (CDA).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen