Eric van der Burg tweede VVD-wethouder naast Gerard Ram?

Eric van der Burg.
Eric van der Burg.
Foto: Twitter / Eric van der Burg

Zijn naam zong al langer rond, maar een tweet van oud-wethouder Eric van der Burg van Amsterdam lijkt nu te bevestigen dat hij de beoogde tweede VVD-wethouder in Zaanstad wordt, naast Gerard Ram. De liberalen maken niet langer deel uit van het Amsterdamse college.

Van der Burg trad in 2010 aan in het hoofdstedelijke college en beheerde sinds 2014 de portefeuilles Zorg en Welzijn, Sport en Recreatie, Ouderen, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken in een college van VVD, D66 en SP. Tussen 2004 en zijn wethouderschap was hij fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Amsterdam.

Beste raadslid

In 2008 werd Van der Burg voor de derde maal op rij (2006, 2007 en 2008) in de jaarlijkse verkiezing van stadszender AT5 gekozen tot het beste Amsterdamse raadslid.

Hij liet eerder deze week nog weten niet in de race te zijn voor het burgemeesterschap in zijn woonplaats. ‘Ik heb er lang over nagedacht. Ik heb in het verleden gezegd: het zou goed zijn als er een vrouw burgemeester wordt van Amsterdam. Dan moet je het niet zelf gaan doen’, zei hij tegen AT5.

Loco-burgemeester

Van der Burg was korte tijd waarnemend burgemeester na het overlijden van Eberhard van der Laan en het vertrek van loco-burgemeester Kajsa Ollongren naar Den Haag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen