VVD zoekt tweede wethouder buiten de Zaanse politiek

Foto: VVD

De VVD wil in het nieuwe college als tweede wethouder een partijgenoot met ‘relevante en uitgebreide bestuurlijke ervaring’ aanstellen, die wordt gezocht buiten de Zaanse politiek. De eerstaangewezen wethouder is Gerard Ram. De VVD krijgt als enige partij twee vertegenwoordigers in het college.

Ram treedt per 29 mei terug als fractievoorzitter om zich helemaal aan de collegeonderhandelingen te kunnen wijden en wordt opgevolgd door Marianne de Boer-Doeves.

Zodra de portefeuilleverdeling bekend is, zullen wij een kandidaat – voor het wethouderschap – presenteren,’ zo staat op de website van de partij. De onderhandelingen tussen de VVD, PvdA, Rosa, D66, het CDA en de CU om te komen tot een bestuursakkoord en een coalitie gaan ‘stap voor stap de goede kant op, waarbij wij het VVD-geluid continue willen laten horen,’ is daar ook te lezen.

Stilte

Hoe de vlag er precies bijhangt blijft gissen, want uit de gesprekken komt niets naar buiten. Tot groot verdriet van de oppositiepartijendie hadden gehoopt op een transparanter verloop van het proces.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen