Initiatiefnemer fietscrossbaan wacht nog steeds op startschot

Foto: Wikimedia / Mahdikarimi70

Wormerveerder Michael van der Meer is bedroefd dat een jaar nadat hij zijn burgerinitiatief voor een fietscrossbaan toelichtte in de gemeenteraad daar nog geen plekje voor is, terwijl er wel 6000 vierkante meter grond lijkt te zijn gevonden voor een camperplaats. Het college heeft voor de toeristen drie opties op het oog.

‘Ik ben nu drie jaar bezig met de gemeente over dit project. Maar krijg nee, nee verkocht,’ schrijft hij moedeloos in een e-mail aan de raad. Een jaar geleden was er al sprake van een tijdelijke baan in de toekomstige wijk Overtuinen in Zaandam, waar woningcorporatie Parteon bereid is om Van der Meer twee jaar lang een stuk grond in bruikleen te geven tot de bouwwerkzaamheden van start gaan. De daar aan te leggen sportvoorziening had in juni vorig jaar open moeten gaan, maar de aanleg moet nog beginnen. Er moet eerst nog zand worden gestort.

De vader van drie die een uitlaatklep zoekt voor zich vervelende kinderen en jongeren begon zijn zoektocht naar een locatie voor een fietscrossbaan in zijn eigen dorp, maar slaagde daar niet. Tot hij op het Verkade-terrein in Zaandam aan de slag kan houdt hij zich bezig met het opknappen van fietsen, om die weg te geven aan kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben.

Reacties

Cookieinstellingen