Welwillend onthaal voor tijdelijke fietscrossbaan in Overtuinen

Foto: Pixabay / Matthias Knecht

Woningcorporatie Parteon is bereid om Wormerveerder Michael van der Meer twee jaar lang een stuk grond in bruikleen te geven in de toekomstige wijk Overtuinen in Zaandam. Daar moet de grond die er wordt opgebracht voor woningbouw gedurende die periode inklinken, maar met een laag zand erover is er een prima tijdelijke fietscrossbaan van te maken, meent Van der Meer.

Zo’n tijdelijke baan geeft hem dan de kans om te ontdekken hoe groot de animo hier is voor het realiseren van zijn eigenlijke droom: een Zaanse BMX-vereniging. Geld hoeft Van der Meer daar niet voor te hebben van de gemeente, vertelde hij de raad gisteravond tijdens een digitale tolichting op zijn idee: hij is tevreden met een schaftkeet die als ‘clubhuis’ kan dienen en een zeecontainer om spullen waaronder de EHBO-koffer te kunnen opbergen. En in een ideale wereld ook het zand om de heuvels in de baan te kunnen aanleggen. Blijkt na twee jaar dat de fietscrossbaan niet in een behoefte voorziet, dan is het de baan weghalen en klaar is Kees. Is de belangstelling groot dan komt het oprichten van een vereniging in beeld.

Warm onthaal

Het burgerinitiatief kreeg een warm onthaal in de gemeenteraad, ondanks vragen over veiligheidsmaatregelen (Van der Meer: ‘Ik denk dat de skatebaan onder de A8 meer schade veroorzaakt’), eventuele verlichting, de openbare toegankelijkheid en ondersteuning bij d uitvoering van het plan. Gewend om zaken vooraf tot in detail vast te leggen, bleken de raadsleden wat moeite te hebben met het concept van Van der Meer: stap voor stap bekijken hoe de zaak zich ontwikkelt er daarnaar handelen. Daarvoor is echter wel een begin nodig. De Wormerveerder die zijn voorstel oorspronkelijk ontwikkelde om de zich vervelende jeugd in het eigen dorp een sportieve uitlaadklep te geven is bereid ver te gaan om het een kans te geven: hij zei zelfs een tweede hypotheek te willen nemen om maar te kunnen beginnen.

Geen steun DTS

Wethouder van Sport Gerard Slegers en ook de gemeentelijke afdeling Sport en het Sportbedrijf luisterden ge├»nteresseerd toe en lijken niet afwijzend tegenover het voorstel te staan. Slegers zegde toe contact te zullen om samen te kijken naar het vinden van de benodigde materialen. Wielervereniging DTS is niet aangestoken door het enthousiasme van Van der Meer: die heeft volgens hem laten weten dat er ‘genoeg BMX-verenigingen om Zaanstad heen’ zijn.

 

 

Reacties