AH to go bij meer dan 100 BP-tankstations na geslaagde proef

De proefwinkel langs de A8 bij Oostzaan.
De proefwinkel langs de A8 bij Oostzaan.
Foto: Google Street View

Albert Heijn breidt de samenwerking met BP uit en gaat na de zomer vestigingen van AH to go-vestiging onderbrengen in meer dan 100 tankstations in heel Nederland. Het besluit volgt op een proef bij acht BP-tankstations, onder meer bij Oostzaan, Noordbeemster en Amsterdam.

Volgens Albert Heijn sluit de samenwerking met BP goed aan op de groeiambities van het supermarktbedrijf. Het Zaanse bedrijf volgt daarmee een trend: zo sloot de EG Group van Texaco en Esso eerder al een partnerschap met Spar. Ook in het buitenland komen steeds meer gemakswinkels bij tankstations. De klant kan straks in de winkels bij de BP-vestigingen kiezen uit vers bereid eten en drinken voor onderweg: koffie, belegde broodjes en snacks, salades en verse vruchten- en groentesappen. Wie zonder motorolie of ruitenwisservloeistof zit kan daarvoor overigens nog steeds in de winkels terecht.

Meer speciale locaties

Albert Heijn wil daarnaast een bekend gezicht worden op andere plekken waar het concern groeipotentie ziet, zoals in ziekenhuizen en op treinstations. Zo testte het bedrijf een digitale proefwinkel van veertien vierkante meter bij het hoofdkantoor in Zaandam en later op Schiphol. Alle bezoekers van de luchthaven konden daar tot eind januari de snelheid en het gemak ervaren van winkelen zonder kassa: in de winkel is het niet nodig om producten te scannen en de betaling gaat automatisch.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen