Elif Hotaman introduceert Doen. in Zaanse politiek

Foto: Instagram / Elif Hotaman

‘Niet denken, maar Doen.’ Dat is de slogan van de partij van voormalig Denk-raadslid Elif Hotaman, die in september vorig jaar uit de fractie van twee stapte en  die nu de naam Doen. introduceert in de Zaanse Zaanse politiek.

Met een naam en een logo kan de partij van Hotaman nu ook een vermelding krijgen op de gemeentelijke website met informatie over de gemeentetaad. Dar kan alleen met een logo, zo begrepen wij eerder na een vraag over een ontbrekende fractie. Liberaal Zaanstad van de raadsleden Marianne de Boer en Simone van Otterloo die in juli uit de VVD-fractie waren gezet was wat dat betreft een stuk sneller: zij kondigden al meteen aan verder te gaan als VVD Zaanstreek, maar wijzigden die naam om verwarring te voorkomen al snel in Liberaal Zaanstad. En toen was er ook al snel een logo.


Hotaman lijkt met de nieuwe naam ook nadrukkelijk te verwijzen naar haar politieke roots: denken en doen zijn immers onverbrekelijk met elkaar verbonden. ‘Met partij Doen. gaan wij uit van sociale rechtvaardigheid. Dit houdt in beginsel in dat wij voor een samenleving zijn waarin er een vredig en welvarend bestaan heerst binnen en tussen de burgers.
Daarnaast gaan wij uit van gelijkheid als het gaat om armoede, zorg, voedselzekerheid, werk en inkomen, veiligheid en onderwijs. Iedereen verdient dezelfde kansen in Zaanstad. Wij zullen hard werken om de zaken die mensen het hardst kunnen raken, aan te pakken. Waarom met een punt achter Doen.? Als jullie je dat afvragen: de tijd van aarzelen is voorbij. Wij Doen.,’ schrijft Hotaman op Instagram.

Voorkeursstemmen

Hotaman werd in 2018 als 20-jarige studente Internationaal en Europees recht en gastdocent bij Amnesty International als vierde op de kieslijst van Denk Zaanstad gezet en wist naast lijsttrekker Sebnem Pancar met voorkeursstemmen een zetel te veroveren. In september vorig jaar lekte een Manifest van wantrouwen tegen Sebnem Pancar uit, waarin Hotaman, afdelingscoördinator en steunfractielid Youssef Chraqi en fractieassistent en penningmeester Orlando Hellings de vloer aanveegden met hun boegbeeld Pancar. Dat leverde een breuk op die niet meer te lijmen viel, waarna de fractie-Hotaman de vijftiende partij werd in Zaanstad. Vanaf nu heet die dus Doen..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen