Enorme onvrede bij Denk blootgelegd over functioneren fractievoorzitter

Sebnem Pancar (rechts) en Elif Hotaman in de raadszaal.
Foto: Facebook / Denk Zaanstad

En wéér is er gelekt naar de pers en wéér is duidelijk dat het absoluut niet botert in een Zaanse politieke fractie. Na de scheuring in de VVD die het college twee wethouders kostte en de gemeenteraad een extra fractie opleverde knalt het nu bij Denk. Gisteren publiceerde De Orkaan een Manifest van wantrouwen tegen Sebnem Pancar dat – net als  de eerdere VVD-brief – volgens de schrijvers voor intern gebruik bestemd was.

Pancar is de fractievoorzitter van Denk die samen met Elif Hotaman in de gemeenteraad zit, met steun van afdelingscoördinator en steunfractielid Youssef Chraqi. De laatste twee ondertekenden het manifest, net als fractieassistent en penningmeester Orlando Hellings. De kritiek op Pancar is niet mals: het is onmogelijk om met haar te communiceren, ze doet weinig en als er al wat gebeurt handelt ze op eigen houtje en ze leeft in de waan dat ze aan niemand verantwoording schuldig is binnen de fractie. Dat laatste zou zijn gebaseerd op haar nauwe banden met landelijke politici in Den Haag. In Zaandam heeft ze kennelijk maar één maatje: het eenzijdig door haarzelf aangewezen steunfractielid Khaan Kük

Vijftiende fractie?

De ondertekenaars van het manifest zeggen daarin met onmiddellijke ingang het vertrouwen in hun voorvrouw op ‘en zetten haar uit de fractie van Denk Zaanstad’. Ze roepen haar op om haar zetel terug te geven de Tweede Kamerfractie en het bestuur van de partij om Pancar uit alle functies die ze bekleedt te ontheffen. Het onderwerp van alle beschuldigingen haalt intussen haar schouders op en zegt in Dagblad Zaanstreek dat het gaat om ‘meningsverschillen’ die wel op te lossen zijn. Mocht dat tegenvallen, dan is wellicht een vijftiende fractie in de maak voor de gemeenteraad van Zaanstad. 

Reacties