Geen fysieke plek te vinden voor noodwinkel DekaMarkt in Wormerveer

Foto: Google Street View

DekaMarkt doet er alles aan om Wormerveer Zuid weer van een supermarkt te voorzien na de gedwongen sluiting van de winkel na het instorten van een deel van de parkeergarage aan Plein 13, maar waar is de fysieke ruimte om voor minimaal twee jaar een noodwinkel te openen?

Op vragen van de VVD heeft het college als antwoord dat er vooralsnog niets te melden valt over de heropening van de bestaande Deka-vestiging. Eigenaar Dreef Beheer laat een ingenieursbureau onderzoek doen naar de constructieve veiligheid van de complete staalconstructie van de parkeergarage, met visuele inspecties, destructief onderzoek en testen op de bezweken stalen ligger in een laboratorium. Dat laatste moet nog gebeuren, want het puin ligt er momenteel nog precies zo bij als na de instorting op 18 september.

Mogelijk nog vervolgonderzoek

Pas na de goedkeuring van de rapportage die daaruit zal rollen komt de heropening van de supermarkt in beeld. Wordt uit alle onderzoeken onvoldoende duidelijk wat nou de oorzaak van de calamiteit was, dan stelt de gemeente Zaanstad nog een vervolgonderzoek in.

Geen beschikbare plek

De eigenaar wil eerst de onderzoeksresultaten afwachten voordat concrete stappen richting een noodwinkel worden gezet, maar in de tussentijd wordt al wel gekeken naar locaties voor een tijdelijke vestiging. Door de gemeente is onderzocht of er een noodlocatie voor de korte termijn in de buurt van de huidige DekaMarkt kan komen, maar heeft geen beschikbare plek kunnen vinden. Gezien de kosten die ermee samenhangen zou een tijdelijke winkel minimaal twee jaar dienst moeten doen.

Personeel

Ondertussen is het Wormerveerse personeel in de overige filialen in Zaanstad en Wormerland ondergebracht. Dit geldt voor zowel de vaste krachten als voor mensen die op oproepbasis bij Dekamarkt werken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen