Deel van parkeergarage DekaMarkt Wormerveer ingestort

Foto: Google Street View

De traumaheli, ambulances en de brandweer zijn rond half twaalf vanmorgen uitgerukt naar de DekaMarkt in Wormerveer, nadat daar een deel van de bovengelegen parkeergarage was ingestort. Er zijn door speurhonden geen slachtoffers onder het puin gevonden. De supermarkt blijft vandaag gesloten. Het gebouw wordt deels gestut. Morgenochtend beoordeelt de gemeente de situatie opnieuw.

De parkeergarage is in 2010 gebouwd door Van Braam-Minnesma, dochter van de Thunnissen-groep. De vierlaagse garage biedt plek aan 220 auto’s. Een deel van de tweede verdieping bij de op- en afrit is ingestort en op de eerste etage terechtgekomen. Directeur Peter van Gelder van de bouwer is direct in de auto gesprongen en naar Wormerveer afgereisd, meldt de website van Cobouw.

Almere Stad

Een week geleden nog maar kwam de Metropolegarage in Almere Stad in het nieuws nadat die per direct gesloten was nadat er scheuren in meerdere steunpilaren waren ontdekt. Daarna zijn er als noodmaatregel steunpilaren geplaatst, zodat er gekeken kon worden naar het herstel van de garage. De gemeente gaat onderzoek doen naar de veiligheid van alle parkeergarages in Almere.

De Kamerleden Daniel Koerhuis (VVD) en Paul Smeulders (GroenLinks) hebben vragen gesteld naar aanleiding van de Metropolegarage en willen onder meer weten of de constructie van dat bouwwerk ook elders is gebruikt.

Eindhoven Airport

Vorig jaar stortte de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport in. Dat bleek te zijn veroorzaakt door een technische fout: de vloeren voldeden niet aan de in Nederland geldende regels. Enkele uren voordat de garage naar beneden kwam waren daar nog bouwvakkers aan het werk geweest. Er vielen geen doden of gewonden doordat de bouwplaats inmiddels verlaten was.


 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen