VVD vraagt om meer duidelijkheid omtrent situatie rond Wormerveerse DekaMarkt

Foto: Google Street View

Ook de fractie van de VVD is de draad kwijt wat betreft de heropening van de Wormerveerse DekaMarkt na de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage op 18 september en schrijft in vragen aan het college belang te hechten aan ’een goede communicatie’ over de status van het onderzoek en de heropening.

Volgens de laatste berichten is de supermarkt tot nader order gesloten in verband met aanvullend onderzoek naar de constructie en is er geen zicht op een heropening. De VVD heeft gemerkt dat het gebrek aan informatie voor onrust zorgt onder inwoners van Wormerveer.

Gevolgen voor het personeel

Een supermarkt heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Niet alleen voorziet de supermarkt in betaalbaar eten en drinken maar hij heeft, zeker in een dorp, ook een spilfunctie. Bovendien zorgt een supermarkt, zeker een met de omvang van de DekaMarkt in Wormerveer, voor werkgelegenheid.’ De partij vraagt zich af of er van gemeentewege met de DekaMarkt wordt gesproken over de gevolgen voor het personeel van de getroffen vestiging.

Nu de winkel in Wormerveer gesloten is, is er tussen Zaandijk/Rooswijk en het marktplein in Wormerveer geen supermarkt meer. Daarnaast konden klanten in de DekaMarkt pinnen en was er een servicepunt voor post en pakketjes. ‘Wij vinden het gat dat nu is ontstaan relatief groot voor de belangrijke maatschappelijke functie die deze DekaMarkt heeft in Wormerveer-Zuid. Nu de DekaMarkt heeft aangegeven dat zij voor onbepaalde tijd gesloten zijn, leeft bij ons de zorg hoe deze functie in te vullen,’ aldus de fractie in schriftelijke vragen aan het college.

Tijdelijke oplossingen?

De partij wil graag weten of er met de DekaMarkt wordt gesproken over een (tijdelijke) oplossing om toch invulling te geven aan de behoefte aan een supermarkt en aan de andere voorzieningen die de DekaMarkt aanbood en zo ja, wat dan de denkrichting is. En zo nee, is het college bereid om een dergelijk gesprek aan te gaan?

Reacties

article
21940
Vragen VVD over DekaMarkt in Wormerveer: 'Gebrek aan info zorgt voor onrust in het dorp'
Ook de fractie van de VVD is de draad kwijt wat betreft de heropening van
https://zaanstad.nieuws.nl/bedrijvigheid/21940/vvd-vraagt-om-meer-duidelijkheid-omtrent-situatie-rond-wormerveerse-dekamarkt/
2018-10-09T15:58:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2018/10/09155044/nieuwe-Deka.png
Bedrijvigheid