Onderzoek naar veiligheid stalen liggers vertraagt heropening DekaMarkt Wormerveer

Foto: Google Street View

En nu komt er dan toch wat duidelijkheid over de deels ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer en de ondergelegen DekaMarkt: die blijven dicht tot aanvullend onderzoek naar de veiligheid van de constructie is afgerond. Dat onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de eigenaar van het complex.

De afgelopen weken zijn in de parkeergarage herstelwerkzaamheden uitgevoerd, zo meldt de gemeente nu. De constructieve verbindingen zijn verstevigd maar er zijn nog een aantal vragen over de stevigheid van de stalen liggers zelf. Die moeten nu eerst beantwoord worden voor kan worden bepaald of er nog extra maatregelen nodig zijn alvorens het complex kan worden vrijgegeven. Dit onderzoek zal ‘zeker enkele weken’ in beslag nemen.

Veiligheid boven alles

De eigenaar van het complex en de gemeente werken goed samen, meldt het persbericht ook. ‘Het uitvoeren van herstelwerkzaamheden en het laten doen van het onderzoek is de verantwoordelijkheid van de eigenaar. De gemeente controleert de resultaten en bepaalt uiteindelijk of parkeergarage en supermarkt kunnen worden vrijgegeven. De veiligheid gaat daarbij boven alles.’

Nog geen besluit over auto’s

Omdat de staalconstructie van de parkeergarage boven de supermarkt zit, mag die ook nog niet open. Wel mag een beperkt aantal medewerkers naar binnen om (bederfelijke) waren veilig te stellen. Over de auto’s die zich nog in de garage bevinden is nog geen duidelijkheid. De eigenaar van het complex neemt rechtstreeks contact op met de eigenaren over het vervolg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen