Situatie rond de DekaMarkt in Wormerveer wordt steeds schimmiger

Foto: Google Street View

De situatie rond de DekaMarkt in Wormerveer wordt steeds schimmiger: de mededeling ‘Wij zijn tot nader order gesloten wegens omstandigheden’ die nu op de winkel hangt geeft geen enkele indicatie over de heropening van de supermarkt en ook de reden van de sluiting – ‘herstelwerkzaamheden aan de parkeergarage’ – is uit de tekst verdwenen.

Een stuk van de tweede verdieping van de boven de winkel gelegen parkeergarage aan Plein 13 kwam op 18 september naar beneden, wonderbaarlijk genoeg zonder dat daarbij slachtoffers vielen. De DekaMarkt-vestiging sloot de deuren, naar in eerste instantie werd gemeld voor slechts enkele dagen. De heropening werd echter al korte tijd later uitgesteld tot 5 oktober en sindsdien regeert de onzekerheid. ‘Mensen worden er zo niet geruster op,’ constateerde beheerder Michel Schermer al op de Facebookpagina Wormerveer.

Geen informatie

De DekaMarkt is uiterst terughoudend met zijn informatievoorziening, ook eigenaar Plein 13 Beheer BV houdt zich stil en het laatste bericht dat de gemeente aan de kwestie wijdde dateert van 21 september: ‘De deels ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer en de aangrenzende Dekamarkt blijven ook begin volgende week nog gesloten. Dit in verband met de maatregelen die nodig zijn om het complex veilig te stellen. In de loop van volgende week wordt duidelijk wanneer het geheel kan worden vrijgegeven.’ Die deadline is inmiddels ruim verstreken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen