Aldi per 1 maart weg van Marktstraat in Wormerveer

Foto: Google Street View

Er was al eerder sprake van een sluiting, maar nu is de kogel dan door de kerk: de supermarkt van Aldi aan de Marktstraat in Wormerveer sluit per 1 maart de deuren. Dat meldt dorpsreporter Michel Schermer.

De winkel die in 2008 in gebruik werd genomen is volgens de huidige maatstaven van de Duitse discounter te klein. De standaard is minimaal 1000 vierkante meter vloeroppervlakte en dat is in Wormerveer slechts 887 vierkante meter. Ook moet de bereikbaarheid goed zijn en moet er voldoende parkeerruimte zijn, wat nu niet het geval is. Enkele jaren geleden werd de blauwe zone aan de Marktstraat nog uitgebreid omdat de omzet van de supermarkt leed onder de vele langparkeerders op het kleine terrein voor de deur van de winkel.

Ruimte te huur

De ongeveer tien personeelsleden mogen naar eigen keuze naar een ander filiaal in de regio, meldt Schermer. Het personeel kreeg in december te horen dat het filiaal gaat sluiten. De winkelruimte staat inmiddels te huur. Naast de winkelvloer zijn er momenteel een magazijn en een kantine en pantry. ‘Er zijn voldoende openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving. In de straat voor het pand is sprake van een blauwe parkeerzone,’ laat Funda in Business gegadigden weten.

Reacties

Cookieinstellingen