Aldi wilde vertrekken uit Wormerveer, maar ziet het nu tot zeker 1 maart 2020 aan

Het parkeerterreintje met rechts het Aldi-filiaal en op de achtergrond het Parteon-gebouw.
Het parkeerterreintje met rechts het Aldi-filiaal en op de achtergrond het Parteon-gebouw.
Foto: Google Street View

De blauwe zone aan de Marktstraat in Wormerveer wordt waarschijnlijk nog dit jaar uitgebreid, zo heeft de gemeente per brief aan omwonenden laten weten. De oorzaak is dat de omzet van de Aldi-supermarkt lijdt onder de vele langparkeerders op het kleine terrein voor de deur van de winkel.

De discounter had om die reden per 1 maart 2019 de huur opgezegd. De supermarkt is sinds de blauwe zone vier jaar geleden aan de zuidkant van de Marktstraat werd aangebracht gezakt van het best presterende naar het slechtst presterende Zaanse filiaal. Nu de gemeente de parkeersituatie aanpakt, wil de keten het nog een jaar langer aanzien.

Parteon

Bij de invoering van de blauwe zone was een deel van het noorden van de Marktstraat eigen terrein van woningbouwcorporatie Parteon. Dat is veranderd, maar de blauwe zone is daar nog altijd niet doorgetrokken. Op de Facebookpagina Wormerveer worden met name medewerkers van het naastgelegen hoofdkantoor van Parteon aangewezen als gebruikers van het parkeerterreintje langs de Marktstraat. Die komen ‘s ochtends vroeg aan en blijven de hele dag staan.

Marktplein

Ook wordt de verwachting uitgesproken dat deze forenzen in de toekomst zullen verkassen naar het marktplein, zodat daar de parkeergelegenheid voor bezoekers van de aanliggende winkels en buurthuis De Lorzie wordt ingeperkt. Volgens een van de reacties heeft Parteon onder het nieuwe appartementencomplex aan het Krommenieërpad 37 plaatsen voor personeel, maar wordt daar nauwelijks gebruik van gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen