Tetrix: verspanen naar Amsterdam, rest naar Regio College

Het te slopen pand van Tetrix.
Het te slopen pand van Tetrix.
Foto: Google Street View

Tetrix Techniek gaat eind dit jaar het pand op het Jonkerplantsoen in Zaandam verlaten om plaats te maken voor woningen. De opleidingen en cursussen constructie, service & onderhoud en verspanen gaan naar twee nieuwe locaties.

De laatste worden vanaf komend schooljaar verhuisd naar de Tempelhofstraat 80 in Amsterdam; de afdelingen constructie / lassen en service & onderhoud verhuizen eind dit jaar naar het Regio College op de Cypressehout in Zaandam. Het oorspronkelijke plan was om een nieuwe, brede techniekcampus met de naam Techlands te bouwen aan de Aris van Broekweg in Zaandam, maar een procedure bij de Raad van State gooide roet in het eten.

Amsterdam

De opleidingen en cursussen verspanen gaan na de zomer verhuizen naar het ROC van Amsterdam, in hetzelfde pand als Tetrix Mechatronica. De inrichting van het verspaningscentrum wordt in het voorjaar en de zomer uitgevoerd voor MBO-leerlingen, zij-instromers en voor werknemers uit de industrie die er cursussen kunnen volgen. Het centrum wordt ‘een unieke bundeling van krachten tussen onderwijs en bedrijfsleven,’ aldus Tetrix.

Zaandam

Samen met het Regio College, opleider IW Noord-Holland en de Stichting Food Processing Campus wordt voor Zaansdam een brede Techniekcampus ontwikkeld. Die blijft nauw samenwerken met de Bouwcampus aan de Jufferstraat in Zaandam, die ook onderdeel is van Techlands. De Techniekcampus krijgt nieuwe machines en installaties waar studenten en bedrijven samenwerken aan projecten uit de praktijk. Studenten krijgen onderwijs over technieken en technologie├źn van de wereld van morgen en leren in projecten al vroeg samenwerken.

 

Reacties

Cookieinstellingen