Nu ook bewonersgroep Harpstraat in verzet tegen komst ZHV De Kraaien

De Harpstraat in Zaandijk.
De Harpstraat in Zaandijk.
Foto: Google Street View

Ook de Belangenvereniging Huiseigenaren Harpstraat – Zaandijk heeft bezwaar gemaakt tegen het plan van de gemeente om hockeyvereniging De Kraaien in hun buurt te vestigen.

Volgens de bewonersgroep staan in het plan voor Sportpark Het Fortuin in Zaandijk hele andere dingen dan de vereniging met de gemeente heeft afgesproken, meldt Dagblad Zaanstreek. Zo zijn de sportaccommodaties in het ter inzage gelegde plan opeens veel ruimer en is de gevraagde ’robuuste groenvoorziening’ die overlast van geluid en licht zou moeten opvangen een stuk smaller uitgevallen.

Eerder maakten onder meer andere bewoners van de straat, de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek, de Werkgroep Natuurgebied Fortuin en de Natuur- en milieufederatie Noord Holland en de fracties van de SP en GroenLinks al bezwaar tegen onderdelen van de plannen, waaronder de grootschalige bomenkap.

Opgeheven

De Belangenvereniging Huiseigenaren Harpstraat – Zaandijk had zichzelf eerder dit jaar opgeheven om verder te gaan als een ‘bestuurscommissie die de belangen van alle bewoners/leden van onze Belangenvereniging rechtstreeks behartigt’. Dat was een rechtstreeks gevolg van de afsplitsing van een groep bewoners die faliekant tegen de komst van ZHV De Kraaien naar de Fortuinlocatie is. De Belangenvereniging geloofde toen nog dat overleg met de gemeente cnstructiever zou zijn dan protest. Dat idee is nu verlaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen