Nog geen helderheid over veiligheid De Droogschuur en omgeving

Foto: Nunc Architecten

De camera’s in fietsenstalling De Droogschuur bij het Zaandamse station zijn inmiddels verbonden met de politie, maar het is nog onduidelijk of dat ook leidt tot minder diefstallen van (elektrische) fietsen. Met het herstel van een deel van de vloer is nog niet begonnen omdat de aannemer dwarsligt.

POV-raadslid Perry van der Velden kreeg dat te horen na technische vragen. De evaluatie van de de ervaringen met de veiligheid, betrouwbaarheid, bereikbaarheid en het legitiem gebruik van de stalling waar hij reikhalzend naar uitkijkt is bijna twee jaar na de ingebruikname nog steeds niet afgerond. De fietsenstalling, de Buiging en de Slinger worden sinds het einde van de zomervakantie in 2020 gemonitord, vanwege zorgen over fietsers versus voetgangers op de Buiging, bij het station, bij de helling bij de Primark en op de tijdelijke hellingbaan aan de westzijde van de Houtveldweg.

Nog geen eindverslag

Deze monitoring heeft ongeveer tot juni van dit jaar geduurd, vernam Van der Velden. In verband met corona werd besloten om er langer mee door te gaan voor een representatiever beeld. Een memo over de resultaten is nog niet helemaal gereed, omdat de actualiteit met betrekking tot brom- en snorfietsen op de Buiging en de Slinger er nog in moet worden verwerkt. Naar verwachting is de memo voor het einde van het jaar klaar.

Herstelplan vloer ligt klaar

De constructiefout in een verdiepingsvloer van de fietsenstalling die leidde tot een gedeeltelijke afsluiting is nog niet verholpen omdat de aannemer van mening is dat er onduidelijkheid bestaat over de schuldvraag en hij hier eerst duidelijkheid over wil. Er is al wel een herstelplan uitgewerkt. De gemeente, NS en ProRail hebben de aannemer al eerder gesommeerd het gebrek te herstellen en beraden zich nu over (juridische) vervolgstappen, aldus de antwoorden die de Partij voor Ouderen en Veiligheid ontving.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen