Scooter in De Droogschuur? Gemeente wijst naar NS

Foto: Twitter / Onno Pruis

Een bezoeker van de fietsenstalling bij het station in Zaandam zag daar gisteren een scooter staan en verbaasde zich: De Droogschuur is immers alleen bereikbaar via een ‘echt ouderwets’ aan fietsers voorbehouden pad. Een tweet naar de gemeente leverde vandaag een standaard antwoord op: wij gaan er niet over.

De gemeente is echter wel vantwoordelijk voor de openbare ruimte, en daar hoort ook het misbruik van fietspaden bij. Het is ook waar de twittraar op doelde: niet op het feit dat er een vreemde eend in de bijt stond, maar op de wijze waarop die er gekomen moest zijn. De gemeente beloofde POV-raadslid Perry van der Velden afgelopen april al dat er ‘binnenkort’ een evaluatie zou komen van het gebruik van het gebied rond het Zaandamse station, inclusief het gebruik van fietspad De Slinger, de fietsenstalling en de wegoverkapping.

https://twitter.com/photodam/status/1422259545221517319

De POV liet toen weten bezorgd te zijn over de (bezorg)scooters op het fietspad, maar de gemeente was daarvan niet op de hoogte. Behoudens diefstallen van elektrische fietsen uit De Droogschuur waren er door de politie, het beheer en straattoezicht geen incidenten doorgegeven, luidde het antwoord op technische vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen