Rekenfout bij De Droogschuur: extra ondersteuning tweede etage

De nieuwe fietsenstalling bij het station in Zaandam.
De nieuwe fietsenstalling bij het station in Zaandam.
Foto: Nunc Architecten

Bij een routinecontrole van de nieuwe fietsenstalling aan de westkant van het station hebben medewerkers van de gemeente ontdekt dat er een fout in de berekening zit van één van de vloeren. Het deel van de constructie op de tweede verdieping waar het fiets- en voetpad liggen voldoet niet aan de opgegeven belasting.

In berekeningen voor dit soort constructies wordt altijd een veiligheidsmarge toegepast, meldt wethouder Gerard Slegers aan de gemeenteraad. ‘Dit betekent dat een constructie altijd meer kan dragen dan de feitelijke belasting bij het gebruik. De situatie is ter plaatse gecontroleerd en er is geen direct probleem geconstateerd ten aanzien van de veiligheid in relatie tot het feitelijk gebruik. In overleg met de opdrachtgevende partijen ProRail en NS wordt momenteel een voorstel voor reparatie uitgewerkt. In de tussenliggende periode  plaatst de aannemer tijdelijk een extra ondersteuning onder de betreffende vloer.’

Nieuwe smet op het blazoen

Het gebruik van de stalling en het fiets- en voetpad wordt hierdoor voor gebruikers niet belemmerd. De reparatie wordt zo spoedig mogelijk uitgevoerd, maar het exacte tijdstip is nog niet bekend. De extra tijdelijke ondersteuning wordt nog voor het komende weekeinde geplaatst. Fietsenstalling De Droogschuur oogst alom bewondering, maar kwam eerder al negatief in het nieuws vanwege herhaaldelijke diefstallen. Dit is in korte tijd een tweede smet op het blazoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen