Poelenburg Beach triggert nieuwe golf bitterheid bij PVV

Foto: PVV Zaanstad

In maart 2022 vier jaar geleden werd de PVV voor het eerst in de gemeenteraad van Zaanstad gekozen en de fractie heeft sindsdien bij meerdere gelegenheden enige bitterheid getoond over het realiseren van de eigen agenda. Idealen verwezenlijken terwijl een college de andere kant op stuurt is nu eenmaal een strijd, weten ze ook bij partijen van een andere signatuur.

Nu nieuwe raadsverkiezingen in zicht komen richt de PVV de pijlen op een onderwerp dat inwoners in met name de dorpen eveneens bezighoudt: de bijzondere aandacht voor de wijken Poelenburg en Peldersveld die mee moeten in de vaart der volkeren en de al dan niet vermeende veronachtzaming van andere delen van de gemeente. In de woorden van de PVV: ‘Er is nooit geld of budget voor iets’ in Zaanstad, tenzij het om de beide Zaandamse wijken gaat. Poelenburg als ‘de deugkolonie’,’ schrijft de partij vol wrok op Facebook.

Beach

De opening van Poelenburg Beach afgelopen weekend triggerde een nieuwe woedeaanval. ‘Een eigen stadstrand voor Poelenburg. Dit terwijl er in Zaanstad miljoenen te kort zijn voor het onderhoud van de openbare ruimte, werd daar een strand aangelegd, een strand zonder water…, dus zwemmen of pootje baden kan er niet, maar toch. Terwijl er op het gemeentehuis iemand ‘speelplaatsadoptie’ heeft uitgevonden omdat er geen geld is voor onderhoud van speelplaatsen in de rest van Zaanstad, worden op Poelenburg Beach nieuwe speeltoestellen geplaatst.’

Dat recreatieplas Het Twiske nergens zo dichtbij is als bij Poelenburg is kennelijk even over het hoofd gezien en ook dat Zaanstad het recreatieschap jaarlijks meer dan 227.000 euro betaalt om onder anderen de Poelenburgers ‘het echte strandgevoel te laten ervaren,’ gaat de aanklacht verder: ‘Een compleet strand, zelfs met water.’

Meer Pact-wijken

Het Pact Poelenburg en Peldersveld zou breder getrokken moeten worden dan alleen die twee wijken, zo bepleiten de PVV en onder andere de POV al langer, maar vooralsnog genieten andere delen van Zaanstad niet de voordelen die daar van kracht zijn.

‘Heel Zaanstad moet bloeden voor de idioterie die in Poelenburg wordt uitgerold. Van stadsstrand tot dagelijkse vuilophaaldienst. Peuters kunnen in Poelenburg al vanaf twee jaar naar school, terwijl er dit nieuwe schooljaar in heel Zaanstad steeds meer scholen zijn die vanwege het lerarentekort teruggaan naar een vierdaagse schoolweek. Het wordt tijd dat we ons eens gedragen als raadsleden voor heel Zaanstad, en niet Zaanstad financieel laten bloeden voor die kleine deugkolonie in Zaandam Zuid,’ aldus de fractie. Daar is uiteraard lang niet iedereen het mee eens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen