Scholen weer begonnen met iets andere coronaregels

Foto: Twitter / Hilde Berning-Everlo

De basis- en middelbare scholen onze regio zijn vandaag weer open gegaan met ten opzichte van het vorige schooljaar iets andere coronaregels. Zo hoeven leraren en leerlingen die minstens twee weken volledig zijn ingeënt niet meer in quarantaine als ze in contact zijn geweest met een besmet persoon.

Verder hoeven alleen nog niet-gevaccineerde leraren in het basis- en middelbaar onderwijs en niet-gevaccineerde leerlingen in het middelbaar onderwijs twee keer per week een zelftest af te nemen. Op middelbare scholen moet anderhalve meter afstand worden bewaard tussen leraren en leerlingen en ook blijft het dragen van mondkapjes in gangen en kantines voorlopig nog verplicht. Op basisscholen geldt dat volwassenen, zoals ouders of verzorgers en leraren onderling afstand tot elkaar moeten houden.

Ziekenhuizen

Voor kinderen in het basisonderwijs gelden geen beperkingen, behalve de algemene regels zoals thuisblijven bij klachten. In de regio Midden begint het nieuwe schooljaar op maandag 30 augustus en in de regio Zuid pas op maandag 6 september. Terwijl het in het straatbeeld en in winkels regelmatig lijkt of corona een gepasseerd station is, raken nog steeds mensen besmet en lagen er gisteren 219 patiënten met Covid-19 op de  Nederlandse Intensive Cares. Afgelopen donderdag bereikte het aantal coronapatiënten op de IC’s het hoogste punt sinds halverwege juni en sindsdien is het aantal niet veel gedaald. Op de verpleegafdelingen lagen gisteren 441 coronapatiënten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen