Drie maanden lang waterloze Poelenburg Beach

Foto: Facebook / Poelenburg & Peldersveld

Het is nog even alternatieven zoeken, maar naar verwachting gaat in het weekeinde van 20 augustus Poelenburg Beach open. Een tijdelijk stadsstrandje waar bewoners kunnen relaxen, recreëren en spelen, met ligbedden, een foodtruck en speeltoestellen. Wat ontbreekt is water om in te zwemmen en te spartelen.

 

Veel bewoners van Poelenburg en Peldersveld gaven in een enquête aan dat ze behoefte hebben aan zo’n stadsstrand, laten de gemeente en het Sociaal Wijkteam Poelenburg Peldersveld weten. De wijkbewoners is onlangs gevraagd wat hun visie is op de toekomst voor het wonen in de beide wijken en zij gaven steevast aan meer groen en recreatiemogelijkheden te willen. Voor de gemeente was dit aanleiding om een klein gebied aan de straat Poelenburg de tijdelijke bestemming stadsstrand te geven.

Vrijwilligers gezocht

Poelenburg Beach blijft drie maanden intact en moet een bijdrage aan een positief imago van de wijk leveren. Ook woningbouwcorporatie Rochdale en andere partners van het Pact Poelenburg Peldersveld en vele andere organisaties zijn betrokken bij dit project, waaronder de creatieve broedplaats De Hoop, FluXus en diverse vrijwilligersorganisaties. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan het stadsstrand. De gemeente zoekt nog vrijwilligers ‘met enige persoonlijkheid’ die zorg willen dragen over het beheer en veiligheid van het terrein, de speeltoestellen en de foodtruck.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen