Voorgestelde aanpassing route buslijn 64 in Rooswijk onmogelijk

Foto: Google Street View

Zaanstad is het niet alleen oneens met Connexxion over het schrappen van de bushaltes Hotels Vijfhoek bij het crematorium en de begraafplaats in Zaandam, maar ook met de voorgestelde aanpassing van de route van lijn 64 in Zaandijk. Die is niet uitvoerbaar vanwege bouwwerkzaamheden die dit jaar gaan starten en waarschijnlijk 2024 duren. Daarbij wordt ook de Elvis Presleystraat opnieuw ingericht.

De straat wordt daarvoor een tijd gedeeltelijk afgesloten ten behoeve van bouwverkeer, wat de passage van bussen onmogelijk maakt. De busvervoerder wil lijn 64 (Zaandam Kogerveld – Station – Zaandijk Rooswijk) vanaf 2022 via Zuiderhout laten rijden en Zuiderhout dan laten vervallen op lijn 63 (Zaandam Station – Assendelft Kerkbuurt). Binnen Zaandijk wordt lijn 64 ingekort tot het Rooswijkplein (halte Bannehof), zo is de bedoeling.

Gevolg van corona

Wat de bushaltes aan de Wibautstraat betreft pleit wethouder Gerard Slegers er in een brief aan Connexxion voor om die met minimaal één lijn te blijven bedienen: ‘Deze halte heeft namelijk een functie om de loopafstand voor ouderen en mensen met een beperking die naar de begraafplaats gaan beperkt te houden.’ Zaanstad heeft begrip voor het feit dat het OV-bedrijf keuzes moet maken in de dienstverlening omdat er als gevolg van corona veel minder reizigers zijn en het onzeker is hoe dit zich gaat ontwikkelen, maar stelt ook dat het openbaar vervoer voor inwoners van Zaanstad heel belangrijk is.e

‘Het is dus ook van groot belang dat met de voorgestelde aanpassingen een goed OV-netwerk overeind blijft,’ aldus het schrijven. ‘We waarderen ook dat ondanks de begrijpelijke afname in dienstregelingsuren er op enkele lijnen door extra vroege of late ritten een verbetering plaatsvindt.’ Slegers gaat binnenkort met Connexxion praten over de Zaanse knelpunten in de voorgestelde dienstregeling.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen