Langer prikken hier (nog) niet aan de orde

Foto: Pixabay / Torstensimon

De GGD Zaanstreek – Waterland volgt met belangstelling de pilot van de collega’s in Utrecht die vanaf morgen tot 23:45 uur gaan vaccineren in de Jaarbeurs. Dat moet uitwijzen hoe groot de belangstelling voor inentingen op de late avond is.

Utrecht is de eerste regio die dit uitprobeert. In Zaanstad pleit de POV voor 24/7 prikken, maar daarvoor zijn er op dit moment nog onvoldoende vaccins bschikbaar, aldus burgemeester Jan Hamming. Er wordt hier in het Topsportcntrum in Koog aan de Zaan en in Purmerend geprikt tussen 08:00 en 20:00 uur. ‘Op dit moment is er geen aanleiding om de openingstijden van de vaccinatielocaties te verruimen. Indien nodig kan de GGD de openingstijden uitbreiden. Voorwaarde hiervoor is dat er voldoende vaccin beschikbaar is. Dit is afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie en de aanlevering van vaccins,’ antwoordt Hamming op vragen van POV-voorman Harrie van der Laan naar aanleiding van de Utrechtse pilot.

Avondklok geen beletsel

Hij had graag gezien dat ook Zaanstreek – Waterland zich zou melden voor de proef. De avondklok vormt voor uitgebreide prikuren geen beletsel, aangezien het om een medische ingreep gaat. Mensen met een afspraak moten in dat geval wel een ingevulde Eigen verklaring avondklok bij zich hebben. Ze krijgen bovendien na het inenten een vaccinatiebevestiging mee. Overigens zijn in Zaanstreek – Waterland gisteren ook de huisartsen begonnen met vaccineren, bij evenementencomplex Taets op het Hembrugterrein of op een eigen locatie.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen