Oranjefeest met 10.000 bezoekers in Breda afgeblazen

Foto: SnappyGoat / CC0

Nog voor het debat dat vanavond in de raad van Breda zou worden gevoerd over het omstreden Oranjefeest in de Noord-Brabantse stad is de zaak al afgeblazen. Organisator Radio 538 laat op Instagram weten dat de gemeente er ‘vanwege veiligheidsredenen’ geen vergunning voor geeft.

Als alternatief komt er een Koningsdagfeest voor zeventien miljoen mensen op radio, online en tv, aldus het bericht. Met 538 Oranjedag wilde de radiozender als een Fieldlab-evenement organiseren om bij te dragen aan ‘de organisatie van veilige en verantwoorde evenementen in de toekomst’. Alle 10.000 bezoekers krijgen het volledige bedrag van hun ticket automatisch terug, zo wordt beloofd. Een petitie tegen het feest die zaterdag online kwam is inmiddels al bijna 370.000 keer getekend. Meer dan een miljoen mensen meldden zich om mee te loten voor kaarten voor het evenement.

Burgemeester van Breda Paul Depla zegt dat de veiligheid in het geding kwam. ‘De politie krijgt steeds meer signalen dat de 538 Oranjedag voor- en tegenstanders van het coronabeleid en de Fieldlabs aan zal trekken met alle veiligheidsrisico’s van dien. Als burgemeester sta ik pal voor de veiligheid van de politieagenten, omwonenden en bezoekers van het evenement. Ik betreur het, maar op basis van deze informatie kan ik niet anders dan geen vergunning verlenen.’

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen