Opheldering gevraagd over nieuwe stek Toneelhuis Theatermijn

Foto: Google Street View

De Partij voor Ouderen en Veiligheid wil van het college horen waarom de geplande verhuizing van het Zaans Toneelhuis Theatermijn naar de Broedplaats aan de Zaan in de Hellemafabriek aan de Oostzijde in Zaandam niet doorgaat. En welke alternatieve locatie in de Kogerveldwijk de stichting op het oog heeft.

Meer dan dat de besprekingen tussen de broedplaats en het theatergezelschap zijn vastgelopen en samenwerking van de baan is meldde wethouder Annette Baerveldt vorige maand niet in een brief aan de gemeenteraad. De gemeenteraad verhoogde een jaar geleden de jaarlijkse subsidie tot 142.00 euro vanwege de verhuizing en ging akkoord met een eenmalige investeringsbijdrage van maximaal 300.000 euro voor de verbouwing en inrichting van de nieuwe stek. De POV vraagt zich nu af of die investeringsbijdrage al geheel of gedeeltelijk betaald is, evenals de structurele extra jaarlijkse bijdrage van 100.000 euro.

Goedkeuring subsidies van tafel

De POV is van mening dat door het afketsen van de verhuizing naar De Hellema ook de goedkeuring van de raad om de beide subsidies toe te kennen van tafel is, omdat die gekoppeld zijn aan de vestiging in de Broedplaats aan de Zaan, schrijft raadslid Ton Brekelmans. Mocht er al geld overgemaakt zijn, dan moet dat volgens hem worden teruggevorderd. De wethouder schreef eerder dat nog overleg gaande is over de ontstane situatie. Zaans Toneelhuis Theatermijn huist op dit moment nog in de Honigfabriek in Koog aan de Zaan, waar het huurcontract al op 1 januari 2020 afliep omdat er woningen komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen