Lichte stijging aantal coronaopnames in de Zaanstreek

Foto: Flickr / Governor Tom Wolf

Het aantal wegens Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen Zaankanters was bij de laatste update van de RIVM vandaag 22,3 personen per 100.000 inwoners in Zaanstad (was gisteren 21,9 ), 61,4 in Wormerland (was 55,2) en 41,1 per 100.000 inwoners in Oostzaan (was 30,8). Er werden gisteren in het Zaans Medisch Centrum 34 nieuwe coronapatiënten verpleegd; vandaag 39. Er zijn tot nu toe zes doden bevestigd in Zaanstad.

 

 

 

 

 

Landelijk gezien is het aantal mensen dat aan het virus is bezweken volgens de officiële cijfers nu 1339, 166 meer dan gisteren. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis liep met 625 op tot 5784 en het aantal positief geteste patiënten met 1083 mensen tot 14.697. In de rapportage Data coronavirus is een grafiek opgenomen met het aantal ziekenhuisopnames naar meldingsdag en sterfgevallen per dag van overlijden. Door vertraging in de meldingen kunnen deze cijfers per dag wijzigen.

Aanscherping regime gevangenissen

De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft de coronamaatregelen in gevangenissen, in de forensische zorg en in justitiële jeugdinrichtingen verlengd tot en met 28 april. De maatregelen zoalshet opschorten van bezoek en verlof worden verder aangescherpt: jeugdigen mogen nu ook geen bezoek meer ontvangen. Hiermee wil DJI het aantal besmettingen binnen de inrichtingen beperken. Tot nu toe is bij vier gedetineerden en TBS’ers het coronavirus vastgesteld, die verpleegd worden apart van alle overige gevangenen. In Roermond zou een bewaarder besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen