Tijdelijk cameratoezicht in Burgemeester In ’t Veldpark

Foto: Wikipedia / Silver Spoon

Een groep mensen die zich regelmatig ophoudt in het Burgemeester in ’t Veldpark in Zaandam overtreedt stelselmatig de noodverordening en laat zich daar niet door waarschuwingen of boetes van weerhouden. Daarom worden er nu camera’s ingezet om af te dwingen dat ze afstand tot elkaar bewaren.

Om het toezicht in het park te verbeteren en zoveel mogelijk overtredingen van de noodverordening te voorkomen gaat vanaf morgen cameratoezicht in tot en met 1 mei. ‘De camera ziet meer dan het blote oog. Met deze informatie kunnen de politie, handhaving en andere hulpdiensten op straat gerichter optreden. Daarnaast heeft cameratoezicht een preventieve werking. Het maken van herkenbare beelden, waarmee de pakkans wordt vergroot, kan voor potentiële overtreders een overweging zijn om de openbare orde niet te verstoren en geen overtredingen en/of strafbare feiten te begaan,’ aldus de gemeente in een persbericht.

Toenemende overlast

Er is al jaren een groep mensen in het Burgemeester In ‘t Veldpark aanwezig die voor toenemende overlast zorgt. Ze stoken er vuurtjes, maken troep, vernielen bosjes, maken lawaai, sommigen gebruiken drugs en/of alcohol en er wordt gedeald in drugs. Dat trok ook weer mensen aan van buitenaf. Een aantal omwonenden heeft geklaagd over overlast; anderen zijn begaan met de situatie van deze mensen en vinden dat zij vooral hulp nodig hebben. Er is gewerkt aan een plan om de rust en leefbaarheid in het park terug te brengen en een plek voor de groep te zoeken waar ze kunnen samenkomen en geen overlast geven. De ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben alles in een stroomversnelling gebracht, zo is vandaag bekend geworden.

Toezicht en boetes

Vorige week werd de noodverordening van kracht en hebben politie en gemeente daar, na eerder meerdere keren gewaarschuwd te hebben in het Burgemeester In ’t Veldpark meteen op gehandhaafd. Er zijn onder andere boetes uitgedeeld voor het niet aanhouden van anderhalve meter afstand van elkaar. Ook zijn tenten en andere rommel verwijderd. Politiemensen en bijzondere opsporingsambtenaren zijn regelmatig aanwezig en blijven toezicht houden op de naleving van de maatregelen. De geplande bewonersavond over de aanpak van het Burgemeester In ’t Veldpark is noodgedwongen geannuleerd, net als alle bijeenkomsten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen