Nachtelijk protest tegen nieuwbouw moskee in de Vijfhoek

Foto: Twitter / RIV

Voor de Essalam Moskee in de Vijfhoek in Zaandam zijn afgelopen nacht spandoeken opgehangen tegen de geplande nieuwbouw. Rechts in Verzet twitterde er beelden van.

De vervanging en uitbreiding van het huidige gebouw aan Madagascar leek in kannen kruiken na bemiddeling tussen het moskeebestuur en buurtbewoners, maar nu blijken onder andere verwachte parkeerproblemen toch nog op bezwaren bij omwonenden te stuiten. Wethouder Wessel Breunesse gaat proberen om daar samen met alle betrokkenen een mouw aan te passen.

Rechts in Verzet is een extreemrechtse groep die regelmatig door het hele land van zich laat horen bij plannen rond islamitische gebedshuizen, onder het motto ‘Stop de islamiseing van Nederland’. Het is heel goed mogelijk dat de organisatie daarover helemaal geen contact heeft gehad met de Zaandamse buurt en het is meer dan waarschijnlijk dat de ‘actievoerders’ waarvan sprake is in de tweet uitsluitend RIV-aanhangers zijn. Eerder werd ook al geprotesteerd tegen de bouw van de nieuwe moskee in Assendelft.

 

Reacties