Rechts in Verzet ditmaal actief in Assendelft met moskeeprotest

Foto: Facebook / Rechts in Verzet

Rechts in Verzet (RIV) heeft afgelopen nacht in Assendelft spandoeken opgehangen en 33 protestborden geplaatst tegen de bouw van een moskee in Saendelft. Eerder werden al soortgelijke borden neergezet bij het stadhuis in Zaandam.

De actiegroep werd afgelopen januari in verband gebracht met een met ‘bloed’ besmeurde onthoofde pop bij de Emir Sultan Moskee in Amsterdam, met de tekst: ‘De islam is onlosmakelijk verbonden met brute onthoofdingen. De islamisering moet stoppen. Ook geen Diyanet megamoskee in Noord, dat verbonden is met dictator Erdogan.’

RIV-voorman opgepakt

RIV-Voorman Hugo Kuijper, mede-oprichter van Pegida in Nederland, zei destijds niet verantwoordelijk te zijn voor die actie, maar zette er wel beelden van op Twitter. In maart werd hij opgepakt omdat de politie hem ervan verdenkt de pop te hebben neergelegd.

RIV is overal door het land actief waar sprake is van een nieuwe moskee, strijdt op Twitter tegen de ‘islamisering’ van Nederland en deelt berichten over wandaden elders in de wereld onder het motto ‘vandaag daar, morgen in Nederland’. Kuijper nam deel aan demonstraties van de extreemrechtse, van oorsprong Vlaamse groep Voorpost, waarvan hij ook tweets deelt. Hij zou daarbij met de Prinsenvlag hebben gezwaaid.

 

Reacties

Cookieinstellingen