Besluit over nieuwbouw Essalam Moskee uitgesteld

De achterkant van de nieuwe moskee.
Foto: Facebook / Essalam Moskee

De behandeling van de nieuwbouwplannen van de Essalam Moskee in de Vijfhoek in Zaandam door de gemeeteraad wordt uitgesteld. Wethouder Wessel Breunesse heeft vastgesteld dat de buurt minder tevreden is over het ontwerp dan eerder werd aangekondigd.

De nieuwe moskee aan Madagaskar 17 moet groter worden dan het huidige pand, dat te klein is voor het aantal gebruikers en bovendien aan vervanging toe. De buren waren niet blij met de voorstellen van het moskeebestuur, waarna mediation volgde om de partijen bij elkaar te brengen. Volgens het college was dat gelukt en kon de gemeenteeaad zich buigen over de noodzakelijke wijzigingen in het bestemmingsplan. Maar na een gesprek tussen de buurt en de wethouder heeft de laatste besloten dat er een nieuwe belangenafweging moet komen waarin de zorgen van de omwonenden opnieuw worden meegewogen.

Bereikbaarheid en parkeren

De buren die Breunesse sprak vinden het nieuwe gebouw te groot in relatie tot de wijk en vrezen toenemende overlast op het gebied van parkeren en bereikbaarheid. Zij blijken het mediationtraject en de resultaten daarvan bovendien heel anders te hebben ervaren dan de gemeente. Het bestemmingsplan staat dus niet al op 19 maart op de raadsagenda, maar op een nog onbekend later tijdstip.

Moskee Essalam Zaandam nieuwbouw 2015

Nieuwe moskee – Steun ons en doe je donatie via www.essalammoskee.nl en betaal met IDEAL of middels onze rekeningnummer. Voor meer info kunt u zich tot ons wenden.

Geplaatst door Masjid Essalam op Donderdag 9 juli 2015

Reacties

Cookieinstellingen