Vragen over gevolgen Hembrug-vonnis voor chocoladepretpark

Foto: Twotter / HolaTECH

De POV wil van het college weten welke gevolgen de vernietigende uitspraak van de Raad van State over het bouwen van 1000 woningen op het Hembrugterrein heeft voor de plannen met de Achtersluispolder en de vestiging van Tony’ s Chocolonely Chocolate Circus in en bij pakhuis De Vrede. Gemengd wonen-werken zoals het college voor ogen staat lijkt in beide gebieden immers een utopie gezien de overwegingen van ‘s lands hoogste bestuursrechter.

Op eerdere vragen van POV-raadslid Perry van der Velden antwoordde het college geen belemmeringen te zien voor de combinatie wonen-chocoladepretpark in de Achtersluispolder, ’mits wordt voldaan aan de gemeentelijke (rand)voorwaarden van maximale milieubelasting’. Maar ook de Achtersluispolder ligt in de geluidszone Havenbedrijf Amsterdam/Westelijk Havengebied en het Amsterdamse industrieterrein Westpoort en evenmin als op het Hembrugterrein gaan de gedachten daar richting de vereiste ‘beperkte uitbreiding van een bestaand woongebied’ die nodig is voor een ontheffing van de algemeen geldende regels voor geluidsbelasting.

De Partij voor Ouderen en Veiligheid vraagt daarom uitleg over de nu ontstane situatie wat betreft de ontwikkeling van toerisme, recreëren, wonen en werken en de vestiging van Tony’ s Chocolonely in de Achtersluispolder. De toeristische attractie die het bedrijf daar wil ontwikkelen moet een half miljoen bezoekers per jaar trekken en de POV voorzag al eerder problemen wat betreft het samengaan van een dergelijke mensenmagneet en de oveige ambibies voor het gebied. De uitspraak van de Raad van State heeft de zorgen alleen maar vergroot. Tony’ s Chocolonely heeft nog niet gereageerd op het vonnis en de mogelijke gevolgen voor de eigen plannen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen