WormerWonen wil stappen zetten met Tiny Houses

Hier zouden de huisjes moeten komen.
Hier zouden de huisjes moeten komen.
Foto: Google Street View

Wormerland dreigt Zaanstad voorbij te streven wat betreft slagkracht bij het realiseren van Tiny Houses. WormerWonen meldt op de website een aanvraag te hebben ingediend bij de gemeente om drie van dergelijke kleine woningen te plaatsen op het terrein tegenover haar kantoor aan de Mercuriusweg, waarvoor alleen een fietsenstalling verplaatst hoeft te worden.

Ook in Wormerland is de druk op de woningmarkt groot. De wachttijd voor een starter is opgelopen tot twaalf jaar. Daarom komen er aan de Plaszoombuurt in Wormer ook zo’n 100 sociale huurhuizen bij na de sloop van de huidige huizen. De Klaine Hoissies aan de Mercuriusweg moeten een oppervlakte van 39 vierkante meter krijgen, inclusief de verdiepingsvloer. Dat is niet groot, maar wel ruimer dan bijvoorbeeld de startersappartementen die in Zaandam aan de Houthavenkade gepland zijn. 

Zo zouden de woninkjes er ongeveer uit moeten gaan zien volgens WormerWonen.

Tijdelijke woonunits

In het verleden hebben op de beoogde plek al woningen gestaan, waardoor op het perceel een woonbestemming rust. Ietsje verder richting de Zaan is een vergunning aangevraagd voor ‘tijdelijke huisvestigsunits’ op de groenstrook van de Bruynvisweg. Dat is de onbebouwde strook achter de historische pakhuizenrij naast de Zaanbrug. Niet duidelijk is om hoeveel ‘units’ het hier gaat en hoe tijdelijk die er zouden moeten staan.

Het Zaans Architectuurplatform Babel houdt op maandag 8 april in de Stoomhal in Wormer een discussiebijeenkomst over klaine hoissies in de Zaanstreek. Aanmelden kan nog.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen