Plan voor 700 deels sociale huurwoningen aan de Houthavenkade

De situatie zoals die nu is.
Foto: Google Street View

Dicht-, dichter- en dichtstbebouwd. Dat is veelal de uitkomst van de dringende roep om meer woningen. Hoeveel appartementen passen er in een bestaande woning en hoeveel nieuwbouwhuizen op een lapje grond? Aan de Houthavenkade geen 558 zoals eerst gepland, maar wel 700.

Daarvoor moeten eerst nog de bedrijven Jonker, K. van Oudenaren en Engie verhuizen, maar die lijken daartoe bereid te zijn. Van de 700 huurappartementen moet 30 procent in de sociale sector vallen en een deel daarvan mag niet duurder zijn dan 417 euro per maand. Starters krijgen dan een woonoppervlakte van 32 vierkante meter. Projectontwikkelaar is de in Amstelveen gevestigde Porten Development BV, Bot Bouw gaat de huizen bouwen en bureau Van Aken ontwierp de architectuur.

Daarnaast gaat het om 20 procent middeldure woningen (tot 971 euro per maand) en 50 procent woningen in de vrije sector. De bouw begint naar verwachting in de eerste helft van 2020. Dinsdag 26 maart was er een bijeenkomst voor omwonenden in de inmiddels verlaten hal van houthandel Bentvelzen en Jacobs.

 

Reacties