Frustratie roeiers over onaangekondigde stremmingen

Foto: Pixabay

Roeisportvertegenwoordiger en lid van de Wormerveerse Roeivereniging de Zaan Erik Rem heeft de gemeenteraad er schriftelijk op gewezen dat hij op een krantenfoto moest zien dat de Gouw onbevaarbaar is geworden wegens werkzaamheden voor de bouw van de biomassacentrale aan de Pascalstraat in Zaandam.

De foto toonde aan dat er twee damwanden dwars in het vaarwater waren geslagen. ‘Als het om tijdelijk werk gaat publiceert de gemeente Zaanstad niets in het Zaanstad Journaal van het Stadsblad,’ schrijft hij. En dat is vreemd, want de gevolgen zijn groot. Een georganiseerde tocht van een watersportvereniging kan er niet meer door en er moet in het geval van de Gouw kilometers omgevaren worden. Dat wil een vereniging dan graag van tevoren weten.

De Vaart

Tijdelijk is volgens Rem toch al een rekbaar begrip: ‘Het water van de Vaart tussen de Papenpadsloot en de Russische Buurt is ter hoogte van het oude Cultuurcluster al jaren afgesloten omdat er zand in de Vaart ligt. U kunt het vanuit het stadhuis zien. Mensen met bootjes in de Russische Buurt kunnen er al jaren niet door. Als ze al bootjes hadden, dan hebben ze deze wel verkocht.’

Hij verzoekt de gemeente daarom om deze ‘tijdelijke’ afsluitingen wel te publiceren, met een vermelding van de geplande periode dat er geen doorvaart mogelijk is. ’Ook kunnen de watersporters zich dan ergens op beroepen als de afsluiting eeuwig duurt,’ zo sluit een duidelijk gefrustreerde roeiliefhebber zijn schrijven af.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen