Handtekeningen onder 600 huizen in De Zaanse Helden

Foto: Gemeente Zaanstad

De komende tijd worden overeenkomsten getekend voor de bouw van maar liefst 1600 woningen. Het gaat om de projecten De Zaanse Helden (circa 600 huizen), Tijdgeest (306) en Houthavenkade (rond 700). Project De Zaanse Helden was vandaag als eerste aan de beurt.

De woningen aan het Mahoniehout in het centrum van Zaandam worden ontwikkeld door Stebru Ontwikkeling en Impact Vastgoed. Het gaat om zowel koop- als huurwoningen, waarvan de bouw naar verwachting in 2020 kan beginnen. Er zijn al 228 huurhuizen verkocht aan Altera Vastgoed. De appartementen in het hele project variëren in grootte van zo’n 45 tot 115 vierkante meter.

Molens

De naam De Zaanse Helden verwijst naar de rijke molengeschiedenis van Zaandam. Elke woontoren krijgt de naam van één van de molens uit het gebied. De enige houtzaagmolen die nog op zijn originele plek staat, de Held Jozua, is inmiddels door de ontwikkelcombinatie aangekocht en kan daardoor via een brug over de Houtveldweg bij het plan worden betrokken. De bewonersvereniging en kinderboerderij De Veldmuis hebben de gemeente een plan gestuurd voor de herinrichting van het gebied rond de molen. Daar is nog geen reactie op gekomen.

 

 

Reacties