College welwillend tegenover terugkeer bekende naamgevers

Foto: Flickr

De Commissie Straatnaamgeving gaat op aangeven van D66 onderzoeken of inmiddels van de plattegrond van Krommenie verdwenen namen van oud-bestuurders terug kunnen keren in de nieuwe woonwijk Eilanden van Hain of elders in het dorp.

Door de sloop van de Wethouder Jan Blankenschool, de Wethouder J.L.C. Gordijn Sporthal en het Burgemeester Provily Sportpark dreigen de naamgevers daarvan in de vergetelheid te raken en D66 vindt dat jammer, temeer daar de fractie ter ore kwam dat dit ook in Krommenie leeft. Bij het onderzoek van de straatnaamcommissie wordt ook het voorstel van de fractie betrokken om te kijken of de naam van oud-burgemeester Jan Provily kan worden verbonden aan een brug tussen het voormalige naar hem vernoemde sportpark en wat eens de Slibkuil was.

Andere opties

Vanwege de recent aan het licht gekomen Romeinse aanwezigheid op de plek van de voormalige sportcomplexen zijn ook stemmen opgegaan om in de naamgeving van straten, pleinen en bruggen in de Eilanden van Hain naar dat verre verleden te verwijzen en aldus de geschiedenis met het heden te verbinden. GroenLinks wil bovendien ergens in de gemeente een ‘regenboogwijk’ realiseren, waar de straten naar voorvechters van gelijke rechten worden genoemd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen