Opnieuw bomen ernstig beschadigd bij werkzaamheden

Foto: Facebookpagina Groen Zaans - Houd en maak Zaanstad groen / Hans Kuyper

Opnieuw hebben bouwwerkzaamheden ertoe geleid dat bomen ernstig beschadigd zijn. Ditmaal gaat het om twee volwassen exemplaren die mochten blijven staan achter de nieuw te bouwen school aan het L.T. Roggeplein in Zaandam. Het oude gebouw van basisschool Willibrord wordt momenteel gesloopt.

Rosa-raadslid Hans Kuyper merkte de schade op en stuurde foto’s naar de bomengroep Groen Zaans – Houd en maak Zaanstad groen. Daarop is te zien dat er geen voorzorgsmaatregelen zijn genomen om de bomen te beschermen. Op hun Facebookpagina laat hij weten inmiddels ook de verantwoordelijke wethouder te hebben ingelicht over het vandalisme. Begin dit jaar moesten al vijf metershoge Amerikaanse populieren worden gekapt naast het A8-viaduct in Koog aan de Zaan omdat de wortels tijdens werkzaamheden dermate waren beschadigd dat de bomen instabiel waren geworden.

De situatie op het Roggeplein.

Open brief

Een groenwacht, waar de SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren voor hebben gepleit, komt er vooralsnog niet. Samen met Rosa schreven deze fracties na de kap van de populieren en naar aanleiding van eerdere incidenten een open brief als protest tegen de ‘ontgroening’ van Zaanstad door achteloosheid en onverschilligheid. Die boodschap is duidelijk nog niet overal aangekomen.

Reacties

0