Wethouder vindt dat er genoeg overlegd is over de Sociale Wijkteams

Foto: Twitter

Wethouder Natasja Groothuismink (Rosa) ‘herkent zich niet’ in de conclusie van het Burgerplatform Zaanstad dat inwoners te weinig betrokken zijn bij het aanbestedingsproces van de Sociale Wijkteams.

Vanaf de voorbereiding is volgens haar met een groot aantal partijen overleg gevoerd, is de huidige dienstverlening geëvalueerd, zijn ontwikkelpunten benoemd en wensen geuit. Ook zijn er cliëntervaringsonderzoeken gehouden en is de Seniorenraad (inmiddels het Burgerplatform Zaanstad) betrokken geweest bij de evaluatie.

‘Zorgvuldige vertaling’

De informatie uit deze acties is geïnventariseerd en met grote zorgvuldigheid vertaald in het programma van eisen, de beschrijving van de opdracht zoals die door een toekomstige aanbieder kan worden gebruikt voor het opstellen van een offerte voor de aanbesteding. De aanbieders hebben in hun offerte kunnen laten zien hoe zij deze eisen, met daarin de ontwikkelmogelijkheden die u en vele anderen hebben geopperd, in hun aanpak verwerken,’ schrijft Groothuismink in reactie op een brief van het platform.

De aanbesteding loopt momenteel nog en daarom gaat de wethouder niet inhoudelijk op de kwestie in. Drie partijen hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente omdat ze het niet eens zijn met de gevolgde werkwijze. Wanneer die zaken dienen is nog niet bekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen